Afscheid van onze inboundstudenten

Afscheid van onze inboundstudenten
July 04, 2024 09:35

Met het einde van het schooljaar is ook het vertrek van onze internationale studenten afgerond.

In augustus 2023 verwelkomden we 27 jongeren uit diverse landen zoals Thailand, Japan, Argentinië, de VS, Vietnam, Brazilië, Ecuador, Duitsland, Tsjechië, Australië en Wallonië. Ze hebben het afgelopen jaar in Vlaanderen gewoond en hebben vele mooie ervaringen opgedaan.

De uittocht van onze jaarstudenten begon op 3 juni 2024, waarbij een Thaise student eerder terugkeerde voor examens in haar thuisland. Drie van onze inboundstudenten namen deel aan het Youth Empowerment Seminar (YES) van 24 tot 28 juni. Dit seminar biedt studenten een unieke kans om elkaar te ontmoeten, te leren en de wereld van YFU-vrijwilligers te verkennen. Twee van hen reisden rechtstreeks vanuit Berlijn terug naar huis.

Het merendeel van onze studenten heeft hun YFU-ervaring afgesloten op 30 juni, aan het einde van het Belgische schooljaar. De laatste vertrekkers van dit schooljaar waren de twee studenten uit Vietnam, die tot 3 juli bij ons zijn gebleven.

Tijdens het eerste trimester van dit jaar hebben we ook drie nieuwe studenten verwelkomd: een Australische, een Paraguayaanse en een Waalse student. Alleen de Waalse student bleef tot het einde van het schooljaar; de anderen namen deel aan een kortere uitwisseling.

We willen graag onze vrijwilliger Klara bedanken voor haar toewijding aan het begeleiden van alle deelnemers van Vlaanderen en Wallonië naar Duitsland en terug. Ook dank aan alle contactpersonen die dit jaar klaarstonden om de jongeren en gastgezinnen te ondersteunen, evenals de vrijwilligers die de oriëntatieweekends hebben geleid.

Dank aan iedereen die dit jaar heeft bijgedragen! 

We hopen dat jullie ook volgend jaar klaarstaan om unieke ervaringen te bieden aan de 24 jongeren die midden augustus 2024 arriveren. Een aantal van hen zijn al geplaatst; 9 Walen, Duitsers, en een Oostenrijkse en Australische student zoeken nog een warm thuis. Bekijk hun profielen hier.

Hartelijke groeten,

Het YFU-team

Op de foto bovenaan: De Vlaamse en Waalse inboundstudenten op het YES in Duitsland.

Op de foto onderaan: Eugene (Japan), Sacha (Wallonië) en Magdalena (Duitsland)